Në këtë samit morën pjesë të gjithë liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor, takim ky i cili u organizua nga presidenti kroat dhe ai slloven, Zoran Milanoviq dhe Borut Pahor. ... (Vjosa Osmani). Pjesae madhe e kohës u kalua me ta. Për mua, kjo është e keqe. Të gjithë e dimë se çka mendojmë për çështje të caktuara.
Presidentja Vjosa Osmani ka përkujtuar policin Enver Zymberi në 11-vjetorin e rënies së tij. Osmani ka thënë se ai është heroi i Kosovës së sotme, i cili u vra në krye të detyrës nga strukturat kriminale serbe në mbrojtje të shtetit ligjor.
Ne nuk duhet t'i vëmë interpretimet e ndryshme historike nën gjuhën e urrejtjes. Nën gjuhën e urrejtjes, legjislacioni ynë përcakton qartë se çfarë është përçmimi për shkak të karakteristikave të një personi ose përkatësisë në një grup. Dhe mendoj se nëse e zgjerojmë këtë në interpretime historike, atëherë mendoj se po hapim një fushë për rreziqe të tilla ...
Nder i veçantë takimi me Sekretarin e Shtetit Antony Blinken, me të cilin rikonfirmuam partneritetin tonë të palëkundur, si dhe hapjen e kapitujve të rinj të bashkëpunimit në sektorë të rëndësishëm e strategjik. Me Shtetet e Bashkuara të Amerikës do ta intensifikojmë angazhimin e përbashkët diplomatik, forcimin e sundimit të ligjit, si dhe rrugëtimin tonë